Recipe

פפנאש רומני

מצרכים

500 גרם גבינת ריקוטה כבשים של משק דותן
2 ביצים
80 גרם סוכר
גרידת לימון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
90 גרם קמח
30 גרם סולת
10 גרם אבקת אפיה

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים בעזרת מזלג את הגבינה, ביצים, סוכר, לימון, וניל ומלח.
  2. מוסיפים את היבשים לתערובת ומערבבים לאיחוד הבצק.
  3. מניחים בצד למנוחה של 45 דק’.
  4. מחממים שמן במחבת עמוקה/ סיר ל160 מעלות.
  5. יוצרים מהתערובת כדור בגודל קלמנטינה ומניחים בקערה עם קמח ומקמחים אותו. טופחים לאיבוק הקמח העודף ויוצרים בעזרת האצבע והאגודל חור במרכז הכדור עד ליצירת צורת בייגל. מניחים בשמן ומחכים שיצוף, ברגע שהוא צף ניתן להפוך וכך להפוך שוב ושוב עד שהוא זהוב לחלוטין. זמן הטיגון שלו הוא ארוך יותר מסופגניה, 10-15 דק’ תלוי בחום השמן.
  6. מוצאים לנייר סופג ומגישים עם שמנת חמוצה וריבת תותים/ דובדבנים/ פטל.

רמת קושי: בינוני | מספר סועדים: 10

סגירת תפריט