Recipe

מאפה 12 האלים

בולגרית/פטה כבשים: גבינה מלוחה מחלב כבשים שמקורה בדרום מזרח אירופה בעלת מרקם מתפורר. מתאימה במיוחד לסלטים, כריכים ומאפים.

מצרכים

6 עלים של בצק פילו מופשרים.
250 גר’ גבינה בולגרית / פטה כבשים משק דותן.
100 גר’ חמאה או חצי כוס שמן זית.
כפית גרידת לימון.

להגשה:
חצי כוס דבש.
חופן שומשום לבן.
חופן קצח ופרג.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180- מעלות, מסדרים על משטח עבודה עלה פילו ומברישים את כולו בחמאה מומסת או בשמן זית.
  2. מניחים עלה נוסף וחוזרים על הפעולה עד לגמר העלים.
  3. את הבולגרית / הפטה מפוררים ומניחים בשליש התחתון של העלים בצורה שווה ומוסיפים את גרידת הלימון. מקפלים את עלי הבצק הקרובים אלינו מעל הגבינה ולאחר מכן את הצדדים – משמאל ומימין.
  4. מקפלים קדימה את הגבינה העטופה חלקית עד שמקבלים חבילה עטופה מכל הצדדים.
  5. מניחים על תבנית מתאימה לתנור ומברישים בשארית החמאה / שמן הזית. מכניסים לתנור חם ל-20 דקות עד להשחמה מלאה של המאפה מכל צדדיו.
  6. מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.
  7. מזלפים בנדיבות את הדבש ומפזרים מעל שומשום, קצח ופרג.

מגישים חם!

זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: מתקדמים | מס׳ סועדים: 4-6

סגירת תפריט