Recipe
מאפה 12 האלים
			בולגרית/פטה כבשים:
גבינה מלוחה מחלב כבשים שמקורה בדרום מזרח אירופה בעלת מרקם מתפורר.
מתאימה במיוחד לסלטים, כריכים ומאפים.		
				
מצרכים
6 עלים של בצק פילו מופשרים.
250 גר’ גבינה בולגרית / פטה כבשים משק דותן.
100 גר’ חמאה או חצי כוס שמן זית.
כפית גרידת לימון.
להגשה:
חצי כוס דבש.
חופן שומשום לבן.
חופן קצח ופרג.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 180- מעלות, מסדרים על משטח עבודה עלה פילו ומברישים את כולו בחמאה מומסת או בשמן זית.
 - מניחים עלה נוסף וחוזרים על הפעולה עד לגמר העלים.
 - את הבולגרית / הפטה מפוררים ומניחים בשליש התחתון של העלים בצורה שווה ומוסיפים את גרידת הלימון. מקפלים את עלי הבצק הקרובים אלינו מעל הגבינה ולאחר מכן את הצדדים – משמאל ומימין.
 - מקפלים קדימה את הגבינה העטופה חלקית עד שמקבלים חבילה עטופה מכל הצדדים.
 - מניחים על תבנית מתאימה לתנור ומברישים בשארית החמאה / שמן הזית. מכניסים לתנור חם ל-20 דקות עד להשחמה מלאה של המאפה מכל צדדיו.
 - מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.
 - מזלפים בנדיבות את הדבש ומפזרים מעל שומשום, קצח ופרג.
 
מגישים חם!
זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: מתקדמים | מס׳ סועדים: 4-6
