Recipe

קרוסטיני קצ’יו א-פפה

פקורינו כבשים: גבינה איטלקית קשה המיוצרת מחלב כבשים. מתאימה לגירור מעל פסטה ומצוינת להעשרת דברי מאפה, הקרמת מרקים ותוספת לכריך או לסלט. בשל טעמה הייחודי והעשיר היא גם מתאימה מאוד גם להגשה כחלק מפלטת גבינות.

מצרכים

5 פרוסות לחם אהוב לבחירה חצויות ל-2
1 שן שום
200 גרם גבינת פקורינו משק דותן
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 נקטרינות
1 פלפל צ’ילי אדום
3 כפות שמן זית
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. חוצים את שן השום ומשפשפים על פני הלחם לניחוח וטעם עדין.
  2. מגררים 100 גרם גבינת פקורינו ומפזרים מעל פרוסות הלחם. מפזרים בנדיבות פלפל שחור גס על הגבינה ומכניסים לתנור להקרמה עד לקבלת גוון שחום.
  3. מכינים את רוטב הסלסה לקישוט: חותכים את הנקטרינות לקוביות קטנות, פורסים את הצ’ילי ומערבבים עם שמן זית.
  4. חותכים 100 גרם גבינת פקורינו לגפרורים, ולאחר הקרמה של הקרוסטיני מניחים את הסלסה מעל, מקשטים עם עלי בזיליקום ומפזרים את גפרורי הפקורינו ופלפל שחור.

להגיש מיד.

זמן הכנה: 10 דק׳ | רמת קושי: כל אחד יכול | מס׳ סועדים: 4-6

סגירת תפריט