Recipe

סלט חלומי כבשים צרוב

חלומי כבשים: גבינה חצי קשה בסגנון קפריסאי המיוצרת מחלב כבשים. הגבינה בעלת מליחות עדינה ומתאימה במיוחד לטיגון או אפיה. מומלץ להוסיף חלומי לסלט עלים, לסנדוויץ ועוד.

מצרכים

250 גר’ גבינת חלומי משק דותן.
סלק מבושל (אפשר בוואקום).
חופן עלי רוקט.
50 גר׳ פרוסות שקדים קלופים וקלויים.

לרוטב:
רבע כוס שמן זית.
2 כפיות חרדל דיז’ון חלק.
4-5 כפות חומץ בלסמי.
4-5 כפות מיץ תפוזים סחוט.
2 כפיות סילאן או דבש.
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב (למעט שמן הזית) עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. באמצעות מטרפה מערבבים את התערובת תוך כדי זילוף שמן זית.
  3. פורסים את גבינת החלומי ל: 8-10 קוביות שטוחות ומטגנים במחבת (מומלץ מחבת פסים) עד לקבלת צבע שחום מוזהב בשני הצדדים (אין צורך בשמן).
  4. שוטפים היטב את עלי הרוקט, חותכים את הסלק לפלחים ושמים בקערת הגשה.
  5. שופכים את רוטב הויניגרט ומערבבים היטב.
  6. מניחים מעל את גבינת החלומי, מפזרים את פרוסות השקדים ומגישים מיד.

זמן הכנה: 25 דקות | רמת קושי: כל אחד יכול | מס׳ סועדים: 4-6

סגירת תפריט