אודות
גלריה
הגבינות שלנו
מתכונים
סיפורים
היכן קונים?
הגבינות שלנו
הגבינות שלנו
קשקבל
גבינת קשקבל הינה גבינה חצי קשה, המיוצרת מחלב כבשים. טעמה של גבינת קשקבל הינו מלוח באופן מתון ולעומת זאת קשקבל
ביחס לטעמי גבינות אחרות. קשקבל שייכת למשפחת גבינות הפסטה פילטה.
זו היא קבוצת גבינות איטלקיות, הכוללת בין השאר גם מוצרלה וגבינת פרובולונה. קבוצה זו מאופיינת בתהליך היצור גבינות אשר
שלבים של בישול ולישה במים רותחים. תהליך ייצורה הייחודי של קשקבל מבית מחלבות משק דותן הוא אשר מקנה לגבינה את
הארומטית.
כמו גבינת הצאן חלומי, גם קשקבל מבית משק דותן ממליחים ומיישנים לאחר לישה ומתיחה והיא זוכה לפופלאריות אדירה בשל
המעודן. גבינת קשקבל הינה בעלת פנים רבות. כאשר גבינת קשקבל טרייה יש לה קליפה דקה זהובה והיא חצי קשה.
התיישנות עושה לגבינת קשקבל דברים מופלאים, ככל שהיא מתיישנת היא מתייבשת לגבינה קלה לפירור. מתחת לקליפה הזהובה
נעשה כהה עם הזמן מסתתרת גבינה מלוחה ופיקנטית. על כן ישנה חשיבות מכרעת לבקרה על תהליך התיישנותה וגילה של גבינה.
גבינת חלומי
גבינת חלומי (בטורקית: Hellim) הינה גבינה חצי קשה, המוערכת בכשלושים אחוזי שומן ומקורה מקפריסין.
לא רק שגבינת חלומי ידועה במקורה כגבינה קפריסאית מסתמן לאחרונה כי קפריסין רשמו אותה כמוצר קפריסאי פולקלורי מובהק ממש כפי שהצרפתים רשמו את השמפניה והיוונים את גבינת פטה. בתהליך מסורתי גבינת חלומי מיוצרת מחלב צאן אך כיום רבים חוטאים בייצור גבינת חלומי מחלב פרה.
צבעה של גבינת חלומי לבן בהיר ומרקמה עשוי שכבות בדומה לגבינת מוצרלה. בתהליך ייצורה של גבינת חלומי הגבינה נטבלת במשרה של מי מלח, בעולם נהוג לעטוף גבינת חלומי בעלי מנטה על מנת להעניק לה תוספת טעם וארומה ובעזרת זאת גם להשתמש בחומר אנטי מיקרוביאלי ממקורות הטבע.
אחד ממאפינייה הבולטים ביותר של גבינת חלומי הוא האפשרות לטגן או לאפות אותה כך שהיא משחימה ללא התכתה גם בטמפרטורות גבוהות על כן גבינת חלומי נפלאה לצליה וטיגון. הסיבה העיקרית לכך שגבינת חלומי איננה ניתכת היא העבודה כי מדובר בגבינה נטולת חיידקים לקטיים. גבינת חלומי בדומה לשאר סוגי גבינות חצי קשות עוברת הגבנה על ידי אנזים. ייחודה הוא בכך שהיא מיוצרת ללא מחמצת לקטית כך שאין בעצם תהליך החמצה במהלך ייצור גבינת חלומי.
גבינת חלומי טריה מבית משק דותן נפלאה לאכילה חיה ועוד יותר בטיגון.
גבינת חלומי מבית משק דותן אידיאלית לקליה ללא שמן בסלט ירקות, לאפייה או לצלייה על גבי שיפודים עם עגבניות שרי, בצלי אשלוט ופלפלים צבעוניים.
גבינת פטה
תעוד תהליך יצירת גבינת פטה מוזכר כבר במאה ה-8 לפני הספירה ביצירה היוונית "האודיסאה". גבינת פטה אשר קיבלה את שמה על ידי הרומאים (פטה באיטלקית פירושה "פרוסה") היא גבינת קום במי מלח אשר נהוג לייצר מחלב עזים או כבשים או שילוב של השניים.
מרקמה הגבשושי של גבינת פטה ייעד אותה לשימוש נרחב במתכוני סלטים, פסטות ומאפים רבים מן הפוקלור הקולינרי היווני כמו גם התורכי והבולגרי.
גבינת פטה הינה ממולחת ומשומרת בתמיסת מי מלח ולרוב כמות המלח בה מהווה כעשרה אחוז מן התערובת. מסיבה זו היא משמשת כחלק בלתי נפרד ממתכוני סלטים יוונים ובעלת עמידות ארוכת זמן יחסית.
גבינת פטה מוכנה למאכל בתום כחודש בלבד מתהליך ייצורה ותוקף השיווק שלה במרכולים נע בין חצי שנה עד שנה. לריחה של גבינת פטה ישנה ארומה חריפה מתונה והיא חלקה ונטולת קליפה.
אין ספק כי בישראל גבינת פטה נחשבת כיום כאחת הגבינות הפופלאריות והאהובות ביותר על הישראלים והן מהוות נתח מכירות מכובד למדי בכלל תעשיית הגבינות.
גבינת פטה כבשים מבית מחלבת משק דותן הינה עשירה בכמות החלבון גדולה פי אחת וחצי מכמות החלבון המצוי בחלב בקר. תהליך הייצור המוקפד והייחודי למחלבת משק דותן מעניק לה את טעמה הייחודי בעל מליחות ארומטית מופלאה.
כמו כל הגבינות במשק דותן גם גבינת פטה מבית המחלבה מויצרת ממאה אחוז חלב כבשים תוך הקפדה על הבחלה ויישון על פי סטנדרטים בינלאומיים נוקשים.
תום
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת תום אמיתית מחלב כבשים
מנ'צגו
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת מנצ'גו אמיתית מחלב כבשים
דפנה
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת דפנה אמיתית מחלב כבשים
גבינת צ'דר כתום
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת צ'דר אמיתית מחלב כבשים
גבינת פקורינו
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת פקורינו אמיתית מחלב כבשים
גבינת קצ'וטה
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת קצ'וטה אמיתית מחלב כבשים
גבינת מרלו
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת מרלו אמיתית מחלב כבשים
גבינת צפתית קשה
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת צפתית קשה אמיתית מחלב כבשים
גבינת מנצ'גו
גבינת מנצ'גו
מחלבת משק דותן גאה להציג גבינת מנצ'גו אמיתית מחלב כבשים
דף בית
|
אודות
|
גבינות שלנו
מחלבות דותן בגוגל +
| האתר נבנה ומקודם ע”י Ask4Web
קידום אתרים בגוגל
,
תעודת כשרות